ترکیه، چین و مصر مسئول بازداشت بیش از نیمی از روزنامه‌نگاران در جهان هستند

در سومین سال متوالی، کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ) گزارشی از وضعیت روزنامه‌نگاران زندانی در جهان منتشر کرده و در آن آورده است که دست‌کم ۲۵۱ روزنامه‌نگار به‌خاطر فعالیت‌های شغلی خود تحت حکومت‌های اقتدارگرا زندانی شده‌اند.


ترکیه، چین و مصر مسئول بازداشت بیش از نیمی از روزنامه‌نگاران در جهان هستند
ترکیه برای سومین سال متوالی به‌عنوان یکی از بدترین زندان‌های روزنامه‌نگاران شناخته شده است. دست‌کم ۶۸ روزنامه‌نگار در این کشور پشت میله‌های زندان هستند.

آمار کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران نشان می‌دهند که ۷۰ درصد از روزنامه‌نگاران به اتهام اقدام علیه دولت‌ها زندانی شده‌اند و ۲۸ نفر به‌دلیل آن‌چه «انتشار خبرهای دروغ» عنوان می‌شود، محکوم شده‌اند. این تعداد ۹ نفر بیشتر از آمار سال ۲۰۱۶ است.

عرصه سیاسی پس از حقوق بشر خطرناکترین عرصه برای روزنامه‌نگاران بوده است. ۹۸ درصد از روزنامه‌نگاران زندانی توسط دولت‌های خود بازداشت شده‌اند.

شمار روزنامه‌نگاران زن پشت میله‌های زندان به ۳۳ نفر (۱۳ درصد) افزایش یافته که چهار نفر از آن‌ها در عربستان سعودی بازداشت شده‌اند. سال گذشته میزان روزنامه‌نگاران بازداشت‌شده زن در جهان ۸ درصد بود.

شمار روزافزون روزنامه‌نگاران زندانی در چین در سال جاری بخشی از آزار و اذیت اقلیت قومی اویغور است. ۴۷ روزنامه‌نگار در چین در زندان به‌سر می‌برند.

در مصر، دست‌کم ۲۵ روزنامه‌نگار در زندان هستند و حکومت عبدالفتاح السیسی روزنامه‌نگاران را به‌طور فزاینده‌ای دستگیر کرده و آن‌ها را به دادگاه‌ها می‌کشاند.

ونزوئلا با سه زندانی بزرگترین زندان روزنامه‌نگاران در قاره آمریکاست.

بیان دیدگاه