انتقال غیرقانونی 87‌میلیارد«یورو» از ایران به ترکیه و بازداشت شریک بابک زنجانی

reza-zarrabرضا ضراب همسر تبریزی ابرو گوندش بازداشت شد
تی آر تی ـ رضا ضراب همسر ابرو گوندش خواننده مشهور ترکیه ای در چهارچوب عملیات » مبارزه با رشوه خواری و اختلاس» توسط پلیس ترکیه بازداشت شد رضا ضراب همسر ابرو گوندش خواننده مشهور ترکیه ای در چهارچوب عملیات » مبارزه با رشوه خواری و اختلاس» توسط پلیس ترکیه بازداشت شد. شعبه مالی اداره امنیت استانبول پس از مدتها بررسی و تحقیق در خصوص پرونده رشوه خواری و اختلاس عملیاتی در این راستا آغاز کرد.در چهارچوب این عملیات که صبح سه شنبه ۱۷ دسامبر آغاز شد، تاکنون ٥۱ تن منجمله برخی از تجار و کارفرمایان معروف ترکیه ای از جمله علی آقااوغلو و رضا ضراب بازداشت شدند.پلیس طی این عملیات وارد ویلای رضا ضراب شده و بررسی هایی در این ویلا به عمل آورد.سپس این تاجر معروف به همراه چندین چمدان حامل اسناد و مدارک سوار خودروی پلیس شده و به اداره امنیت استانبول منتقل گردید.رضا ضراب قبل از بازجویی تحت معاینه پزشکی قرار گرفت.وی به هیچ یک از سوالات خبرنگاران پاسخ نداد.همراه با این افراد رییس حالک بانک ترکیه و فرزندان سه وزیر ترک نیز در رابطه با همین اتهامات در بازداشت به سر می برند.
reza-zarrab1ــــــــــــــــــــ
پلیس «آنکارا» تاجر بازداشتی ایرانی را متهم کرد
انتقال غیرقانونی 87‌میلیارد«یورو» از ایران به ترکیه

شرق: دولت ترکیه یک تاجر ایرانی را به اتهام پولشویی و انتقال غیرقانونی ۸۷‌میلیاردیورو پول از ایران به ترکیه بازداشت کرد. به گزارش «تسنیم» رسانه‌های ترکیه‌ای اعلام کردند یک تاجر ایرانی به نام «ر.ض» به اتهام فساد و قاچاق در روز 17دسامبر در ترکیه بازداشت شده است. او با اتهاماتی از قبیل پولشویی، نقل و انتقال غیرقانونی مقادیر زیادی پول از ایران به ترکیه، قاچاق شمش طلا، تهیه مدارک جعلی و ارتشا مواجه است. این شخص که پس از کسب تابعیت ترکیه، نام‌خانوادگی خود را تغییر داده متهم است در انتقال 87‌میلیاردیورو پول از ایران به ترکیه از طریق شرکت‌هایش که در فاصله سال‌های 2009 تا 2012 تاسیس شده‌اند، دست داشته است. این فرد علاوه بر تابعیت ترکیه، دارای تابعیت جمهوری آذربایجان نیز هست. پلیس در جریان این دستگیری‌ها، سلیمان ارسلان (رییس بانک خلق)، مصطفی دمیر (شهردار منطقه فاتح استانبول و عضو حزب حاکم عدالت و توسعه)، پسر معمر گولر (وزیر کشور که نیروی پلیس هم زیرنظر او اداره می‌شود)، پسر ظفر چاغلایان (وزیر اقتصاد) و پسر اردوغان بیرقدار (وزیر محیط‌زیست و شهرسازی) را هم بازداشت کرد. تحقیقات در مورد این پرونده روز 14دسامبر 2011 و پس از کشف 5/14میلیون‌دلار و چهارمیلیون‌یورو پول از سه‌آذربایجانی و یک‌ایرانی در فرودگاه «ونوکوو» آغاز شد. سرویس گمرک فدرال روسیه از ترکیه خواست تا در مورد این پرونده تحقیق کند. ابتدا پلیس ترکیه یک مالک و 14کارمند یک صرافی در استانبول را بازداشت کرد. در تحقیقات انجام‌شده مشخص شد که این افراد مبلغ 40‌میلیون‌دلار و 10‌میلیون‌یورو پول را در 37 نوبت به روسیه انتقال داده‌اند و این پول‌ها متعلق به سه‌تاجر جمهوری‌آذربایجان به نام‌های «الف. نظامی»، «ح.سورخای» و «ب.ودادی» بوده است. همچنین فاش شد که این پول از دبی به ترکیه منتقل شده و سپس به روسیه ارسال شده است. پلیس استانبول انتقال‌دهندگان را آزاد و برای این سه‌تاجر آذربایجانی قرار تعقیب بین‌المللی صادر کرد. بازرسان مالی حساب سه شرکت صوری تاسیس‌شده بر روی کاغذ در ترکیه را بررسی کردند و دریافتند که مقادیر زیادی پول از ایران توسط این شرکت‌ها انتقال یافته است. بانک ملی ایران 87‌میلیاردیورو به حساب سه‌شرکت تاسیس‌شده توسط «آدم» و «ودادی» در سال‌های 2009 تا 2012 واریز کرده بود. همچنین مشخص شد که این شرکت‌ها توسط «ر.ض» تاسیس و اداره می‌شدند. حساب‌های این شرکت‌ها در بانک‌های مختلف ترکیه مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که روزانه حدود پنج‌میلیون‌یورو پول به حساب هرکدام از این شرکت‌ها واریز می‌شده است. بازرسان از اینکه هیچ‌کدام از این شرکت‌ها بدهی مالیاتی ندارند متعجب شدند. آنها در اظهارات خود مدعی شدند دستورالمعل‌های انتقال پول‌ها را از ایران دریافت می‌کردند. پلیس ترکیه که از دسامبر 2011 در جست‌وجوی «ر.ض» بود، متوجه شد که وی در صادرات غیرقانونی طلا نیز دست دارد. او از طریق پرداخت رشوه به مقامات دولتی، 5/1تن طلا به خارج از ترکیه انتقال داده بود. وی ده‌ها‌میلیون‌دلار رشوه پرداخت کرده است. به گزارش رسانه‌های ترکیه «ر.ض» یک تاجر سرشناس و از یک خانواده ثروتمند ایرانی است که در ترکیه زندگی می‌کند و از آنجا که با یکی از خوانندگان سرشناس ترکیه ازدواج کرده، در افکار عمومی این کشور شناخته شده است.
لینک خبر : http://sharghdaily.ir/?News_Id=28240
reza-zarrab2
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
بازداشت شریک بابک زنجانی و شوهر رقاصه ترکیه ای به اتهام پولشویی ۸۷ میلیارد یورویی
این جوان 29 ساله، شوهر «ابروگوندش»، خواننده و رقاصه 38 ساله ترکیه ای است و جالب آن که ادعا شده دو آقازاده ترک، یعنی پسر وزیر اقتصاد و پسر وزیر کشور ترکیه نیز در این پرونده متهم هستند. سال گذشته سایت «بازتاب» عکس هایی از هواپیمایی در ترکیه منتشر کرد که مربوط به انتقال چمدان هایی طلا از ایران به ترکیه از سوی بابک زنجانی بود

دولت ترکیه یک تاجر ایرانی را به اتهام پولشویی و انتقال غیرقانونی ۸۷ میلیارد یورو پول از ایران به ترکیه بازداشت کرد.
به گزارش خبرنگار «آینده»، این مرد ایرانی الاصل، رضا ضراب است که متهم به پولشویی از مسیر چین و امارات و ایران و ترکیه و روسیه است و طرف ایرانیش هلدینگ سورینت، متعلق به بابک زنجانی است.
این جوان 29 ساله، شوهر «ابروگوندش»، خواننده و رقاصه 38 ساله ترکیه ای است و جالب آن که ادعا شده دو آقازاده ترک، یعنی پسر وزیر اقتصاد و پسر وزیر کشور ترکیه نیز در این پرونده متهم هستند.
سال گذشته سایت «بازتاب» عکس هایی از هواپیمایی در ترکیه منتشر کرد که مربوط به انتقال چمدان هایی طلا از ایران به ترکیه از سوی بابک زنجانی  بود. اکنون روزنامه حریت ترکیه مدعی شده که این طلاها متعلق به رضا ضراب بوده و با پرداخت یک و نیم میلیون دلار به سیاسیون ترکیه با جعل سند آزاد شده است.

رسانه های ترکیه ای اعلام کردند یک تاجر ایرانی به اتهام فساد و قاچاق، روز 17 دسامبر در ترکیه بازداشت شده است.
وی با اتهاماتی از قبیل پولشویی، نقل و انتقال غیرقانونی مقادیر زیادی پول از ایران به ترکیه، قاچاق شمش طلا، تهیه مدارک جعلی و ارتشاء مواجه است.
این شخص که پس از کسب تابعیت ترکیه، نام خانوادگی خود را تغییر داده متهم است در انتقال 87 میلیارد یورو پول از ایران به ترکیه از طریق شرکت هایش که در فاصله سال های 2009 تا 2012 تاسیس شده اند، دست داشته است.
تحقیقات در مورد این پرونده روز 14 دسامبر 2011، یعنی زمانی که 14.5 میلیون دلار و 4 میلیون یورو پول از سه آذربایجانی و یک ایرانی در فرودگاه ونوکوو کشف شد، آغاز شد.
سرویس گمرک فدرال روسیه از ترکیه خواست تا در مورد این پرونده تحقیق کند. ابتدا پلیس ترکیه یک مالک و 14 کارمند یک صرافی در استانبول را بازداشت کرد. در تحقیقات انجام شده مشخص شد که این افراد مبلغ 40 میلیون دلار و 10 میلیون یورو پول را در 37 نوبت به روسیه انتقال داده اند و این پولها متعلق به سه تاجر آذربایجانی بوده است. همچنین فاش شد که این پول از دبی به ترکیه منتقل شده و سپس به روسیه ارسال شده است. پلیس استانبول انتقال دهندگان را آزاد کرد و برای این سه تاجر آذربایجانی قرار تعقیب بین المللی صادر کرد.
بازرسان مالی، 3 شرکت صوری تاسیس شده بر روی کاغذ در ترکیه را بررسی کردند و دریافتند که مقادیر زیادی پول از ایران توسط این شرکت ها انتقال یافته است. بانک ملی ایران 87 میلیارد یورو به حساب سه شرکت تاسیس شده توسط دو تاجر آذربایجانی در سال های 2009 تا 2012 واریز کرده بود. همچنین مشخص شد که این شرکت ها توسط این تاجر ایرانی تاسیس و اداره می شدند. حساب های این شرکت ها در بانک های مختلف ترکیه مورد بررسی قرار گرفت و مشخص شد که روزانه حدود 5 میلیون یورو پول به حساب هر کدام از این شرکت ها واریز می شده است. بازرسان از اینکه هیچ کدام از این شرکت ها بدهی مالیاتی ندارند متعجب شدند. آدم در اظهارات خود مدعی شدند آنها دستورالمعل های انتقال پول ها را از ایران دریافت می کردند.

پلیس ترکیه که از دسامبر 2011 در جستجوی این تاجر ایرانی بود، متوجه شد که وی در صادرات غیرقانونی طلا نیز دست دارد. وی از طریق پرداخت رشوه به مقامات دولتی، 1.5 تن طلا به خارج از ترکیه انتقال داده بود. وی ده ها میلیون دلار رشوه پرداخت کرده است.

حریت نوشت:
دادستان کل استانبول بررسی و تعقیب این پرونده را از یک سال پیش شروع کرده بود.
ارتباط با ایران
اولین پرونده اتهام در سال 2008 بوسیله  نهاد مبارزه با مفاسد مالی در مورد شخص  ایرانی الاصل رضا ضراب شوهر هنرمند ابرو گوندش شروع شد. بدین طریق که ضراب با زد و بند سیاسی با انتقال حجم سرشاری پول به ایران که منابع تحصیلش معلوم نیست، در مقابل از ایران طلا وارد می کرده است. سال 2012 با شروع تحرکات قضایی، کعان چاغلایان، پسر وزیر اقتصاد، ظافر چاغلایان ، باریش گولر پسر وزیر کشور موعامر گولر ، مدیر کل هالک بانک ترکیه سلیمان آسلان و 32 نفر دیگر تحت تعقیب تکنیکی ( یعنی شنود و فیلمبرداری مخفیانه جهت مستند سازی قضیه ) قرار گرفتند.

پول ارسالی به ایران که در حدود 10 میلیارد دلار بوده، بوسیله حوالجات ساختگی و با دریافت رشوه 3 – 4 در هزار توسط این افراد ادعا شده است . طبق اطلاعات بدست آمده، گروه مجرمین تحت اداره رضا ضراب به دو طریق به ایران پول انتقال می داده اند:
روش اول انتقال بوسیله افراد با چمدان که این روش در سال 2011 با کشف 150 میلیون دلار که قصد وارد کردن به روسیه را داشتند کنار گذاشته شد و گروه ضراب با روش دوم که شروع انتقال بوسیله سیستم بانکی بود، به ادامه انتقال پول می پردازد.
با ورود برخی سیاستمدارن به قضیه، انتقال پول بصورت غیر قانونی از طریق هالک بانک ترکیه شروع می شود .
ضراب طی دو سال انتقال پول، بدینوسیله به یکی از سیاستمداران 103 میلیون لیر و به مدیر کل بانک آسلان 16 میلیون لیر پرداخت می کند. ضراب برای قرار نگرفتن در لیست سیاه آمریکا، هالک بانک ترکیه را که در آمریکا شعبه ندارد را انتخاب می کند. جدای از اینها یکی از سیاسیون 20 میلیون لیر و سیاستمداری دیگری جهت پیگیری  انجام مراحل اداری  کارها 3 میلیون لیر رشوه دریافت کرده اند که در پرونده مطرح است.
نقش هالک بانک ترکیه
با انتقال پول از مسیر چین و دوبی و ترکیه و انجام آن از طریق هالک بانک، ترکیه میلیونها دلار ضرر مالیاتی و پول نقد کرده است. در مقابل این ضررها، میلیونها دلار رشوه پرداخت شده و هالک بانک، با کاهش کمیسیون دریافتی جهت انتقال پول به ایران، باعث ضرر بانک و دولت ترکیه شدند.
ادعای خط قرمز
افراد متهم جهت رهایی از تعقیب تکنیکی پلیس، با ارایه  مدارک جعلی از خط تلفن قرمز(امن) استفاده کرده اند که یکی از استفاده کنندگان کعان چاغلایان پسر وزیر اقتصاد ترکیه می باشد .
در آنسوی ماجرا، ضراب جهت ساخت هتل شرکتش 42 میلیون دلار وام  از هالک بانک دریافت کرده که از این مبلغ 500 هزار دلار را به  آسلان رشوه پرداخت کرده که در پرونده مطرح است. مطلب مهم دیگر موجود در پرونده، کشف 1.5 تن طلا در فرودگاه آتاتورک در سال 2013 از خطوط هوایی uls می باشد.

در این میان مشخص می شود بخشی از بهای این طلاها به هلدینگ سورینت مستقر در ایران فرستاده خواهد شد. این هواپیما جهت ورود به ترکیه هیچگونه مدارکی ارایه نداده بود که با مشکوک شده مسئولان امر به ورود غیر قانونی 1.5 تن طلا به ترکیه و بازرسی و مهر و موم هواپیما، متهمان نقشه آلترناتیو خود را به اجرا می گذارند و با راهنمایی سیاسیون مرتبط  مدارکی جعلی درباره انتقال 1.5 تن طلا و سنگ های زینتی ارائه می دهند.
1.5 میلیون دلار رشوه
طبق ادعای مسئولان امر بازرسی و مهر و موم هواپیما، محموله هواپیما طلا ، آدرس گیرنده ترکیه ، سعی در ورود کارگو به ترکیه بوسیله مدارک ناقص و طلاهای موجود در صندوق ها به شرکت Master Turizm در Beylikdüzü استانبول ترکیه می باشد . بهر حال با وجود تمام این کارهای غیرقانونی، هواپیما با وجود 1.5 تن طلا بدون انجام هیچ روالی به سمت دبی حرکت می کندکه طبق ادعاها در این زمینه سیاسیون 1.5 میلیون دلار رشوه دریافت کرده اند.

************************************
ظفر چاغلایان وزیر اقتصاد ترکیه که پسرش روز سه‌شنبه به اتهام دریافت رشوه از یک تاجری ایرانی بازداشت شده بود، خود نیز متهم به دریافت رشوه از این تاجر شد.پلیس استانبول طی عملیاتی جنجال‌برانگیز که از دولت ترکیه مخفی نگه داشته شده بود، سه‌شنبه ۲۶ آذرماه ۵۲ تن را به اتهام پولشویی و فساد مالی بازداشت کرد؛ عملیاتی که با واکنش منفی شدید رجب طیب اردوغان نخست وزیر این کشور مواجه شد و تاکنون ۲۹ مامور بلندپایه اداره پلیس ترکیه، از جمله حسین چاپکین رئیس پلیس استانبول از کار خود برکنار شدند.
اردوغان از اینکه پلیس ترکیه از یک سال پیش در جریان آنچه که مطبوعات ترکیه «بزرگ‌ترین فساد مالی تاریخ کشور» عنوان می‌کنند، بوده، اما موضوع را از دولت پنهان نگه داشته، به شدت خشمگین است.
در میان بازداشت‌شدگان پسران سه وزیر ترک، همچنین مصطفی دمیر، شهردار منطقه فاتح استانبول و عضو حزب حاکم عدالت و توسعه به همراه سلیمان ارسلان، رئیس بانک دولتی هالک بانک نیز به چشم می‌خورد.
بازداشت‌ها به اتهام نقل و انتقالات غیرقانونی به ارزش ۸۷ میلیارد یورو و قاچاق طلا برای دور زدن تحریم‌های ایران توسط رضا ضراب تاجر ایرانی‌تبار شهروند ترکیه بوده که در این راستا ده‌ها میلیون دلار به مقامات و تجار ترک رشوه داده است.
روزنامه «تودیز زمان» پنج‌شنبه ۲۸ آذرماه گزارش داد که اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهد چاغلایان ۱۰۵ میلیون لیره (بیش از ۵۰ میلیون دلار) از ضراب رشوه دریافت کرده تا در پولشویی‌ها و قاچاق طلا به این تاجر ایرانی کمک کند.
روزنامه‌های معتبر «طرف» به همراه چندین رسانه دیگر ترکیه از جمله «ساندیز زمان» و «خبردار» جزئیات تاریخ و ارقام رشوه‌های دریافتی ادعا شده توسط چاغلایان را منتشر کرده‌اند.
طی دو روز گذشته چاغلایان در انظار عمومی دیده نشده بود، اما روزنامه «خبردار» ترکیه نوشته است که وی روز پنجشنبه در حالی که منتظر رسیدن نخست وزیر مجارستان برای استقبال رسمی از وی بود، دستان خود را بلند کرده و دعا کرده است که «خدایا از شر ظالم حفظم بدار».
به دنبال برکناری ۲۹ مامور ارشد پلیس، اتحادیه اروپا و آمریکا از ترکیه خواسته‌اند که با جدیت و رویکردی فراجناحی با پرونده فساد مالی برخورد کند.
روز پنجشنبه پرونده ضراب به همراه هشت نفر دیگر به دادگاه ارسال شد.
گفته می‌شود که پلیس ترکیه برخلاف وزارت امنیت ملی (استخبارات) بیشتر از اردوغان، به فتح‌الله گولن یکی از رهبران پرنفوذ مذهبی کشور تمایل دارد، کسی که چندین سال است در آمریکا به سر می‌برد و اخیرا جنگ لفظی میان وی و اردوغان بالا گرفته است.
روزنامه تودیز زمان می‌نویسد که آقای گولن که شبکه‌ای از ده‌ها رسانه، هزاران مدرسه و بنگاههای خیریه در ترکیه را در اختیار دارد، هرگونه دخالت در موضوع افشای فساد مالی اخیر را رد کرده است.
روزنامه حریت نیز طی گزارشی که در سایت خود منتشر کرد، گفته است که اردوغان ساعاتی قبل جلسه‌ای با چند مقام ارشد ترکیه داشت که چاغلایان نیز یکی از آنها بود. بر اساس این گزارش، گفته می‌شود که چهار وزیر ترکیه از جمله وزیر اقتصاد، وزیر کشور و وزیر شهرسازی که پسران آنها به اتهام دریافت رشوه بازداشت شده‌اند، به صورت شفاهی درخواست استعفا کرده‌اند.
روزنامه رادیکال ترکیه نیز عصر پنجشنبه از درخواست استعفای این مقامات خبر داده بود. هنوز هیچ گزارش رسمی در این باره منتشر نشده است.

بیان دیدگاه